Naaiatelier Modeliefjemaakt

handgemaakte verzwaringsdekens en andere (verzwaarde) producten

Gebruik en Wasadvies

We adviseren onze verzwaringsdeken te gebruiken over een laken, deken of dekbed heen. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de deken dan minder snel ‘vies’ wordt. Maar ook kan de verzwaringsdeken, zeker in de winter, als behoorlijk koel/koud worden ervaren. Het duurt enige tijd voordat de deken de omgevingstemperatuur heeft aangenomen.

Maar wilt u de deken toch zonder iets eronder gebruiken, dan kan dat uiteraard wel.

Wennen
Let op dat u bij het gebruik van een verzwaard product enige tijd nodig heeft om te wennen. Het kan best zijn dat, vooral bij een verzwarinsdeken, u in het begin spierpijn ervaart of stijve ledematen. Dit komt omdat uw lichaam nog niet gewend is aan het gewicht en u minder draait/woelt. Na enkele dagen (tot soms weken) zult u merken dat u er minder tot geen last meer van heeft, of alleen bij het opstaan even.

Onderhoud en wasadvies
Alle producten van Modeliefjemaakt kunnen gewassen worden. De dekens en kussens zijn namelijk gemaakt van katoen met een vulling van natuurkristal. Echter raden wij het gebruik van een wasmachine af. De dekens hebben vaak een hoog gewicht waardoor ze de trommel van de wasmachine uit balans kunnen brengen. Mocht u toch een wasmachine gebruiken, dan op 30 tot max 60 graden en laag toerental centrifugeren.

Hoe liever te wassen?
Gewoon met de hand in lauwwarm water. Dit kan bijv. onder de douche of in bad. Een beetje wasmiddel en/of wasverzachter en voor de hardnekkige vlekken een beetje ossengal. Goed naspoelen met water en dan laten drogen over een paar stoelen of over de reling van de trap. Meestal is de deken binnen een dag weer droog. De deken mag niet in een wasdroger.

Stomen
Ook kunt u de deken stomen. Er zijn handige stoomapparaatjes voor thuis, die zijn klein en eenvoudig te gebruiken. Ga ermee over de deken en hij is weer fris.

Oogmaskers
Ook de oogmaskers adviseren we te wassen met de hand. Het gewicht is natuurlijk niet hoog, maar door het ronddraaien in een wasmachine kan de vulling gaan schuren en kan een gaatje ontstaan. Even op de handwas (zie hierboven) voorkomt dat.

Slaaptunnels
De slaaptunnels kunnen gewoon in de wasmachine op 30 graden. De slaaptunnels mogen NIET in de droger!

naar de webshop
Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...