Naaiatelier Modeliefjemaakt

handgemaakte verzwaringsdekens en andere (verzwaarde) producten

Verzwaringsdeken bij insomnia

Insomnia is een slaapstoornis en betekend eigenlijk, ‘geen slaap’ Het is ook wel de medische term voor slapeloosheid. Insomnia heb je in 3 vormen; 1 moeilijk in slaap vallen, 2 herhaaldelijk wakker worden tijdens de nacht , 3 veel te vroeg wakker worden waardoor je niet meer kan inslapen.

Het natuurlijke slaapritme wordt sterk verstoord doordat je meerdere nachten achter elkaar slecht slaapt. Er wordt een slaaptekort gecreëerd en uiteindelijk een slaapachterstand.

Insomnia kan diverse oorzaken hebben zoals stress, melatonine tekorten, restless legs, psychische problemen en nog veel meer.

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een verzwaringsdeken kan helpen bij insomnia. We wisten al dat door de diepe druk de aanmaak van serotonine en dopamine wordt gestimuleerd. Bij vele lichamelijke en psychische aandoening is daar vaak een tekort van in het lichaam. Tevens stimuleert het de aanmaak van melatonine waardoor het  kan helpen bij een beter slaap/- en waakritme. Meer informatie over het wetenschappelijk onderzoek vind u via onderstaande link.

Positive Effects of a Weighted Blanket on Insomnia >>

Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...