Naaiatelier Modeliefjemaakt

handgemaakte verzwaringsdekens en andere (verzwaarde) producten

verzwaringsdeken bij autisme

De belangrijkste reden waarom een verzwaringsdeken mensen met autisme kan helpen is doordat de diepe druk de aanmaak van serotonine stimuleert. Er is bekend dat mensen met autisme vaak een tekort hebben aan serotonine. 

De afgifte van serotonine zorgt er niet alleen voor dat je je rustiger voelt maar stimuleert ook de natuurlijke aanmaak van melatonine, hetgeen wat nodig is om een goed slaappatroon te creeëren .  Want vaak maken mensen met autisme ook te weinig melatonine aan. 

Melatonine is een hormoon die je lichaam gebruikt om te vertellen wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Het is vaak gebasseerd op je huidige slaapschema. Omdat mensen met autisme dus problemen hebben met de aanmaak van melatonine hebben ze vaak geen goed dag/nacht ritme. 

Vaak wordt dat nu opgelost door melatoninetabletjes te geven, maar het nadeel aan de tabletten is dat je een onnatuurlijke melatonine piek creeërt waardoor op de lange termijn je hele slaappatroon in de war raakt. De diepe druk stimuleert de natuurlijke aanmaak en geeft dus een geleidelijke afgifte en veroorzaakt geen piek. 

Een andere reden waarom een verzwaringsdeken kan helpen bij autisme is dat er vak angst of angsstoornissen zijn. Hierdoor sta je voor je gevoel continu ‘aan’ de deken geeft een geborgen gevoel en helpt de angst te verminderen. 

En als laatste kunnen ze helpen om het woelen te verminderen, waardoor je dieper en effectiever kan slapen. Waardoor je overdag meer kan hebben. 

Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...