Naaiatelier Modeliefjemaakt

handgemaakte verzwaringsdekens en andere (verzwaarde) producten

Verzwaringsdeken bij ADHD

Een verzwaringsdeken geeft kinderen en volwassenen met ADHD rust en veiligheid. “De deken geeft druk, waardoor je je kunt concentreren op je lijf. Je hoofd voelt leger” 

Deens onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met ADHD sneller in slaap vallen onder een verzwaringsdeken. De diepe druk heeft een kalmerende en rustgevende werking. 

“Onze zoon ( zeven jaar, autisme, adhd en hoogbegaafd) sliep heel moeilijk in. Hij bleef maar op zijn bed springen, rondjes lopen, naar beneden komen… Enkele maanden geleden een verzwaringsdeken besteld bij Modeliefjemaakt en vanaf dag 1 verliep het inslapen veel vlotter. Ik stop hem lekker onder zijn zware deken en meteen voel en zie ik hem tot rust komen. Nog even knuffelen en hij slaapt zonder problemen in. Wat een verademing, voor hem en voor de rest van het gezin.”

Bij ADHD kan je de deken niet alleen ‘s nachts gebruiken maar ook overdag als je moeite hebt om je te concentreren, niet stil kan zitten of het gevoel hebt dat je continu ‘aan’ moet staan. 

“ADHD is een neurobiologische stoornis. Er gaat iets niet goed in de hersenen; er is een tekort aan zogeheten neurotransmitters (dopamine en noradrenaline). Deze neurotransmitters zorgen ervoor dat informatie tussen de ene zenuwcel snel en goed worden doorgegeven aan een andere zenuwcel. Door het tekort verloopt dat proces niet goed en niet snel genoeg, met alle gevolgen van dien. 
Een andere neurotransmitter die een rol speelt bij ADHD is serotonine. Deze transmitters regelt het dopamine-systeem.”

Verzwaringsdekens stimuleren de aanmaak van zowel serotonine als dopamine. Hierdoor kunnen de ADHD symptomen verminderen. De diepe druk stimuleert de aanmaak. 

Heeft u medicatie tegen ADHD, stop hier dan nooit zomaar mee om de effecten van een verzwaringsdeken zonder medicatie te testen. Doe dit altijd in goed overleg met een betrokken arts!

Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...