Naaiatelier Modeliefjemaakt

handgemaakte verzwaringsdekens en andere (verzwaarde) producten

Slecht slapen

Wist je dat wij als mensen ongeveer 33% van ons leven in bed spenderen?

Slaap is enorm belangrijk voor een goede gezondheid en toch blijkt onderzoek van het cbs dat 21% van de Nederlanders van 25 jaar en ouder slecht slaapt. Dit zijn zo’n 3 miljoen mensen, alleen in Nederland al.

Slik jij al maanden melatonine, maar lijkt je slaappatroon alleen maar te verslechteren? Kijk jij door stress urenlang naar het plafond of ben je een eeuwige piekeraar? Dan kan wellicht een verzwaringsdeken uitkomst bieden.

Een verzwaringsdeken geeft diepe druk . Dit werkt kalmerend. De diepe druk zorgt voor lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het zorgt ervoor dat je je geborgen voelt, net zoals wanneer iemand je vasthoud of knuffelt. Door de diepe druk wordt het parasympatische zenuwstelsel geprikkeld (de rust stand van je lichaam) waardoor je het gelukshormoon serotonine gaat aanmaken. Naast dat je lichaam serotonine aan gaat maken, verlaagt het ook de productie van cortiscol. (Stresshormoon) Hierdoor kom je meer tot rust en lukt het om beter te ontspannen.

Het gelukshormoon serotonine wordt van nature omgezet in melatonine. Door de verhoogde serotonine aanmaak maakt jouw lichaam dus ook automatisch op de goede momenten meer melatonine aan . Melatonine is het hormoon dat verantwoordelijk is voor onze slaap. Door dit hormoon wordt je moe en ben je klaar om te slapen, waardoor het je lukt om door de verzwaringsdeken sneller in slaap te vallen en dieper in slaap te vallen.

En doordat je dieper slaapt is de kwaliteit van je slaap beter waardoor je uitgeruster wakker wordt.

Door de verzwaringsdeken val je dus sneller in slaap, slaap je dieper en daardoor wordt je ’s morgens uitgeruster wakker.

#verzwaringsdeken#adhd#pddnos#autisme#prikkelverwerking#dementie#parkinson#restlesslegs#add#syndroomvandown#slaapproblemen#sensorischeintegratie#korsakov#fibromyalgie#chronischepijn#geborgengevoel#depressies#ptss#traumaverwerking#celebraleparese#weightedblanket#zwaartedeken#zwaartekrachtdeken#wittekwarts#modeliefjemaakt#weightedblankets#heavyblanket #diepedruk

Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...