Naaiatelier Modeliefjemaakt

handgemaakte verzwaringsdekens en andere (verzwaarde) producten

Slaaptunnels

Een slaaptunnel geeft, net als een verzwaringsdeken, diepe druk. Dit zorgt voor een veilig en beschermd gevoel, waardoor uw kind sneller ontspant en beter in slaap valt. 

Een slaaptunnel kan helpen bij:

  • kinderen die overprikkeld zijn, door de diepe druk worden ze rustiger, het effect is wel minder als met een verzwaringsdeken;
  • kinderen die nog wat prikkels nodig hebben en in de tunnel kunnen bewegen, daardoor weerstand ervaren waar ze van kalmeren.

Een verzwaringsdeken geeft wel meer druk dan een tunnel.

Voorbeeld van een slaaptunnel
Voorbeeld van een slaaptunnel

De slaaptunnel is ideaal voor kinderen die een verzwaringsdeken minder prettig vinden, maar toch het gevoel van geborgenheid willen ervaren. Maar ook voor op vakantie of als een (verzwarings-)deken vaak afgetrapt wordt kan een slaaptunnel uitkomst bieden. Een slaaptunnel kan ook in combinatie met een verzwaringsdeken gebruikt worden. 
De slaaptunnels kunnen gebruikt worden vanaf 2 jaar tot ongeveer 14 jaar.

Aangezien volwassenen minder ‘woelen’ dan kinderen is een verzwaringsdeken voor volwassenen beter aan te raden. Ook past het formaat van een volwassene minder goed in een slaaptunnel.

Wij maken ze voor ledikantjes, peuterbedjes en eenpersoonsbedden. Afwijkende maten voor aangepaste bedden zijn geen probleem.

Afmetingen en Prijzen
Formaat bed: 60×120 cm = S – € 39,95
Formaat bed: 70×140 cm = M – 45,95
Formaat bed: 80×200 cm = L – 52,95
Formaat bed: 90×200 cm = L – 52,95
Aangepast formaat bed: prijs op aanvraag
prijzen excl. verzendkosten, incl. btw

naar de webshop

Hoe te gebruiken?
De tunnel wordt gebruikt onder een deken of dekbed. Het gaat als een soort sok om de matras. Wij kiezen er voor om de onderkant van de slaaptunnel open te laten zodat je hem gemakkelijker over het bed kan schuiven.  


Omdat de tunnel iets smaller is dan de matras kan dit wel even een klusje zijn.

De stof is gemaakt van 90% katoen en 10% elastan. Dit zorgt ervoor dat de tunnel goed ademend is en zeer rekbaar. Na langdurig gebruik kan de tunnel iets losser om het matras komen te zitten, u kunt hem dan op 40 graden wassen zodat hij weer goed in model zit. De tunnel kan niet in de droger!  De slaaptunnel is aan de boven- en onderzijde niet afgewerkt. De stof is zeer rekbaar en de kans dat een naad zou scheuren is zeer groot. De stof zelf kan niet rafelen. Er is een mogelijkheid dat er een aantal vlekjes te zien zijn, dit zijn stijfsel vlekjes en gaan er bij wassen vanzelf uit. (zie afbeelding)
Hieronder staan de kleur mogelijkheden van de slaaptunnels. Kleuren kunnen in het echt iets afwijken van het plaatje.

de slaaptunnel is in diverse kleuren leverbaar
Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...