Slaaptunnels

Voorbeeld van een slaaptunnel
Voorbeeld van een slaaptunnel

Een slaaptunnel geeft, net als een verzwaringsdeken, diepe druk. Dit zorgt voor een veilig en beschermd gevoel, waardoor uw kind sneller ontspant en beter in slaap valt. Een verzwaringsdeken geeft wel meer druk dan een tunnel.

De slaaptunnel kan zowel helpen bij:

  • kinderen die overprikkeld zijn, door de diepe druk worden ze rustiger, het effect is wel minder als met een verzwaringsdeken;
  • kinderen die nog wat prikkels nodig hebben en in de tunnel kunnen bewegen, daardoor weerstand ervaren waar ze van kalmeren. 

De slaaptunnel is ideaal voor kinderen die een verzwaringsdeken minder prettig vinden, maar toch het gevoel van geborgenheid willen ervaren. Maar ook voor op vakantie of als een (verzwarings-)deken vaak afgetrapt wordt kan een slaaptunnel uitkomst bieden. Een slaaptunnel kan ook in combinatie met een verzwaringsdeken gebruikt worden. 

De slaaptunnels kunnen gebruikt worden vanaf 2 jaar tot ongeveer 14 jaar.

Aangezien volwassenen minder ‘woelen’ dan kinderen is een verzwaringsdeken voor volwassenen beter aan te raden. Ook past het formaat van een volwassenen minder goed in een slaaptunnel.

Wij maken ze voor ledikantjes, peuterbedjes en eenpersoonsbedden. Afwijkende maten voor aangepaste bedden zijn geen probleem. 

Formaat bed: 60×120 cm = S – 39,95
Formaat bed: 70×140 cm
= M – 44,95
Formaat bed: 90×200 cm
= L – 49,95
Aangepast formaat bed: prijs op aanvraag

prijzen excl. verzendkosten

De tunnel wordt gebruikt onder het dekbed. Het gaat als een soort sok om het bed. Wij kiezen er voor om de onderkant ook open te laten zodat je hem gemakkelijker over het bed kan schuiven. Omdat de tunnel iets smaller is dan de matras kan dit wel even een klusje zijn. 

De stof is gemaakt van 90% katoen en 10% elastan. Dit zorgt ervoor dat de tunnel goed ademend is en zeer rekbaar. Na langdurig gebruik kan de tunnel iets losser om het matras komen te zitten, u kunt hem dan op 40 graden wassen zodat hij weer goed in model zit. De tunnel kan niet in de droger! 

naar de webwinkel
Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...