Naaiatelier Modeliefjemaakt

handgemaakte verzwaringsdekens en andere (verzwaarde) producten

Overgewicht en huidproblemen

Wisten jullie dat slaapgebrek voor overgewicht en een slechte huid kunnen zorgen?

OVERGEWICHT
Terwijl u slaapt produceert uw lichaam specifieke doses ghreline (hormoon dat de eetlust stimuleert) en leptine (hormoon dat het hongergevoel vermindert). Wanneer je te lang slaapt, neemt het niveau van ghreline toe, terwijl leptine keldert. Als gevolg hiervan word je hongerig wakker. Bovendien vraagt ​​een uitgeput menselijk lichaam om meer energie om te kunnen functioneren, zelfs in “rustige modus”. Terwijl je honger hebt, bereid je ook vaak ongezondere maaltijden omdat de puf voor een gebalanceerde maaltijd te bereiden ontbreekt.

HUIDPROBLEMEN
Gezwollen oogleden, bloeddoorlopen ogen, donkere kringen rond de ogen, vermoeide teint – het verminderen van je nachtrust is gerelateerd aan het verminderen van de diepe slaapfase. Dit betekent dat het lichaam onvoldoende tijd heeft om de hormonen die het produceert te regenereren en goed te beheren. Dus de donkere kringen en bloeddoorlopen ogen, huideczeem en een grijze, vermoeide huid.

Een verzwaringsdeken helpt om de diepe slaapfase te verbeteren. Hierdoor krijgt je huid meer tijd om te herstellen (drink ook overdag voldoende water).

Vinden jullie het fijn of leuk om dit soort verdieping vaker te lezen?

Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...