Modeliefjemaakt

verzwaringsdekens en andere verzwaarde producten

Advies maat en gewicht

Er zijn vaak vragen over welk gewicht heb ik nodig? Onderstaande tabel hebben wij opgesteld door middel van overleg met fysiotherapeuten en sensorische ergotherapeuten en onze ervaring. Let wel, dit zijn adviesgewichten. De vaak genoemde 10% regel heeft meer met ‘makkelijk’ rekenen te maken dan dat er een goede beredenering achter zit. Ook hangt het gewicht af van het formaat van de deken.

De tabel
Alle dekens hebben standaard gewichten, in de webshop kunt u, afhankelijk van de ernst van uw klachten, bij elk formaat maximaal 3 kg toevoegen of eraf halen. De maximum breedte van een deken is 140 cm.* Hoe groter een deken is hoe meer het gewicht verdeeld is. 

We hebben ook een optie van een deelbare verzwaringsdeken (met rits). Deze rits zit in het midden (horizontaal) en maakt dat de deken makkelijker te tillen is en bijv. te wassen. De meerprijs hiervan is 29 euro.

Afwijkende gewichten
Bij spier-/ zenuwziekten en bijvoorbeeld fibromyalgie adviseren we maximaal 10% van het lichaamsgewicht. Bij twijfel neem dan eerst contact op met uw (behandelend) fysiotherapeut of arts. De genoemde gewichten zijn adviesgewichten.

Verzwaringsdeken voor kinderen
Bij kinderen is de maatstaaf dat ze zelf de deken moeten kunnen afkrijgen, dit in verband met de slaapveiligheid. Voor kinderen onder de 10 kilogram en/of van jonger dan 2 jaar adviseren wij geen dekens. In de adviesgewichten van de S, M en L dekens zit al een ‘groeimarge’.

Na aanschaf even wennen…
Een verzwaringsdeken gebruikt u normaal gesproken over een dekbed, deken of zomers over een laken heen. Het is gebruikelijk dat er in de eerste paar dagen tot twee weken wat spierpijn is bij het opstaan. Na ongeveer twee weken zal de deken gewend moeten zijn. Het is de bedoeling dat de vulling goed kan schuiven door de vakjes heen.


Hierdoor voorkomt u zere plekken (tot zelfs doorligplekken). Door draaien en bewegen in de slaap blijft de werking van de verzwaringsdeken goed. Voor het wasadvies kunt u hier kijken >>
Uit ervaring(en) blijkt dat onze deken nauwelijks geluid maakt bij gebruik/omrollen.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.

*Sommige stoffen zijn iets smaller of breder dan 140cm (dit scheelt enkele cm’ers)

naar de webwinkel
Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...