Advies maat en gewicht

Er zijn vaak vragen over welk gewicht heb ik nodig? Alle formaten dekens kunnen in bijna elk gewenst gewicht gemaakt worden. Hou er rekening mee dat een grote lichte deken minder druk geeft.

Alle dekens hebben standaard gewichten, in de webshop kunt u, afhankelijk van de ernst van uw klachten, bij elk formaat maximaal 3 kg toevoegen of eraf halen. De maximum breedte van een deken is 140 cm.* Hoe groter een deken is hoe meer het gewicht verdeeld is. Tot 9 kg dekengewicht adviseer ik geen grotere deken dan maat L. 

We hebben ook een optie van een deelbare verzwaringsdeken (met rits). De meerprijs hiervan is 25 euro.

Fibromyalgie
Bij fibromyalgie adviseren we maximaal 10-12% van het lichaamsgewicht. De bovengenoemde gewichten zijn adviesgewichten.

Verzwaringsdeken voor kinderen
Bij kinderen is de maatstaaf dat ze zelf de deken moeten kunnen afkrijgen, dit in verband met de slaapveiligheid. Voor kinderen onder de 10 kilogram en/of van jonger dan 2 jaar adviseren wij geen dekens.

Na aanschaf even wennen…
Een verzwaringsdeken gebruik je normaal gesproken over een dekbed of zomers over een laken heen. Het is gebruikelijk dat er in de eerste paar dagen tot twee weken wat spierpijn is bij het opstaan. Na ongeveer twee weken zal de deken gewend moeten zijn. Het is de bedoeling dat de vulling goed kan schuiven door de vakjes heen. Hierdoor voorkom je zere plekken (tot zelfs doorligplekken). Door draaien en bewegen in de slaap blijft de werking van de verzwaringsdeken goed. Voor het wasadvies kan je hier kijken >>

Mochten er verder nog vragen zijn of dingen onduidelijk kunnen wij altijd advies geven.

*Sommige stoffen zijn iets smaller of breder dan 140cm (dit scheelt enkele cm’ers)

naar de webwinkel
Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...