Naaiatelier Modeliefjemaakt

handgemaakte verzwaringsdekens en andere (verzwaarde) producten

Advies maat en gewicht

Er zijn vaak vragen over welk gewicht heb ik nodig? Onderstaande tabel hebben wij opgesteld door middel van overleg met fysiotherapeuten en sensorische ergotherapeuten en onze ervaring. Let wel, dit zijn adviesgewichten. De vaak genoemde 10% regel heeft meer met ‘makkelijk’ rekenen te maken dan dat er een goede beredenering achter zit. Ook hangt het gewicht af van het formaat van de deken.

De tabel
Elke verzwaringsdeken is 1-persoons. Dit omdat het gewicht/maat van de deken gebaseerd is op uw lichaamsgewicht/klachten.

Kijk in onze tabel in de kolom ‘lichaamsgewicht’ en daarachter staat het adviesgewicht van de deken (en maat-advies).

De dekens in de webshop en prijslijst hebben een basis gewicht. In de webshop kunt u, afhankelijk van de ernst van uw klachten, bij elk formaat maximaal 3 kg toevoegen of eraf halen, om zo op het juiste gewicht uit te komen. De maximum breedte van een verzwaringsdeken is 140 cm.* Hoe groter een deken is hoe meer het gewicht verdeeld is. 

We hebben ook een optie van een deelbare verzwaringsdeken (met rits). Deze rits zit in het midden (horizontaal) en maakt dat de deken makkelijker te tillen is en bijv. te wassen. De meerprijs hiervan is 25 euro.

Afwijkende gewichten
Bij spier-/ zenuwziekten en bijvoorbeeld fibromyalgie adviseren we maximaal 10% van het lichaamsgewicht. Bij twijfel neem dan eerst contact op met uw (behandelend) fysiotherapeut of arts. De genoemde gewichten zijn adviesgewichten.

Verzwaringsdeken voor kinderen
Bij kinderen is de maatstaaf dat ze zelf de deken moeten kunnen afkrijgen, dit in verband met de slaapveiligheid. Voor kinderen onder de 10 kilogram en/of van jonger dan 2 jaar adviseren wij geen dekens. In de adviesgewichten van de S, M en L dekens zit al een ‘groeimarge’.

Na aanschaf even wennen…
Een verzwaringsdeken gebruikt u normaal gesproken over een dekbed, deken of zomers over een laken heen. Het is gebruikelijk dat er in de eerste paar dagen tot twee weken wat spierpijn is bij het opstaan. Na ongeveer twee weken zal de deken gewend moeten zijn. Het is de bedoeling dat de vulling goed kan schuiven door de vakjes heen.


Hierdoor voorkomt u zere plekken (tot zelfs doorligplekken). Door draaien en bewegen in de slaap blijft de werking van de verzwaringsdeken goed. Voor het wasadvies kunt u hier kijken >>
Uit ervaring(en) blijkt dat onze deken nauwelijks geluid maakt bij gebruik/omrollen.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.

naar de webshop

*Sommige stoffen zijn iets smaller of breder dan 140cm (dit scheelt enkele cm’ers)

Open chat
1
Stuur me een WhatsApp berichtje...
Hallo, waarmee kunnen we je helpen? We proberen je z.s.m. te beantwoorden, dit kan even duren...